ΒΙΝΤΕΟ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Μπάμπης Βενετόπουλος και φοιτητές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Τετάρτη 08 Μαίου - Κυριακή 12 Μαίου
10:00 - 23:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ν. Παραλία (Μακεδονία Παλλάς), Κήπος του Απογευματινού ήλιου,To Pikap, Cafe-Bar-Radio-Records

Βίντεο-εγκατάσταση

Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Μπάμπης Βενετόπουλος

 

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο διασταύρωσης πολιτισμών. Η θέση της στον χάρτη την έχει αναδείξει ως έναν τόπο σχέσεων, διαλόγου και αντιπαραθέσεων αλλά και ως πέρασμα μεταναστευτικών ρευμάτων. Τα ιστορικά της τραύματα είναι πολλά και την συνοδεύουν μέχρι την τωρινή της κατάσταση, όπως την έχουν διαμορφώσει η κοινωνική και η οικονομική κρίση.

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν πυρήνα δημιουργίας και επικοινωνίας μεταξύ των νέων, προωθεί και συντηρεί την καλλιτεχνική παραγωγή στον τόπο αυτόν.

Η τεχνολογία των νέων μέσων λειτουργεί στα χέρια των φοιτητών σαν ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και δυναμισμό.

Το φεστιβάλ Bridges δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε διάλογο με έργα νέων καλλιτεχνών, φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος, που προέκυψαν από τον πειραματισμό και την έρευνα στο πλαίσιο των μαθημάτων του Εργαστηρίου Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες, σε μια βιντεοεγκατάσταση – παρέμβαση στον δημόσιο χώρο της πόλης. Ενός χώρου κενού, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται στη διάθεση του καθενός που μπορεί να του προσδώσει νόημα, σύμφωνα με την ουτοπική ερμηνεία του Lefort.

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Τζοβάνα Αντωνίου, Βασίλης Γαλάνης, Ραφαέλλα Γιαπουντζή, Κώστας Γκουρτζής, Κώστας Γραμμάδας, Αουρέλια Καβαλιαουσκάϊτε, Γιάννης Καραβασίλης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Φιλίπ Λαφεριέρ, Σοφία Μακρίδου, Ελένη – Άννα Μπάρμπα, Παντελής Ξενοφώντος, Φίλη Ολσέφσκι, Ελεάνα Παππά, Στεφανία Πατρικίου, Σοφία Περσεγγίδου, Θεοδώρα Πρασσά, Αθανάσιος Σαμπαζιώτης, Ευσεβία Σεργίδου, Μάγια Τζούριτζ, Γιώργος Τόγιας, Γιάννης Χαντζίδης, Μαρία Χοίρα, Άννα Χοχόλη

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Διευθυντής: Γιώργος Κατσάγγελος

Διδακτικό-Ερευνητικό Προσωπικό: Γιώργος Κατσάγγελος (Καθηγητής), Θανάσης Πάλλας (Αναπληρωτής Καθηγητής), Μπάμπης Βενετόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής), Στέλιος Ντεξής (Επίκουρος Καθηγητής)

Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό: Γιώργος Δρόσος, ΕΕΠ