“Sounds of Olympou Street To Pikap Records”

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Tengu Ni Naru, Oldman Talkin, Totsouko, Α. Σ. EMDY (Αν. Κοκκινίδης και Αθ. Σιδέρης), Raj Pannu, RETE (Σάββας Μεταξάς και Βασίλης Λιόλιος), “Tsekouri Prioni Katsavidi” (Π. Ιγνατιάδης, Ι. Χριστάκη και Δ. Τσιούγκος)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρασκευή 10 Μαίου - Κυριακή 12 Μαίου
21:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Sounds of Olympou Street

To Pikap Records, Tengu Ni Naru, Oldman Talkin, Totsouko, Α. Σ. EMDY (Αν. Κοκκινίδης και Αθ. Σιδέρης), Raj Pannu, RETE (Σάββας Μεταξάς και Βασίλης Λιόλιος), “Tsekouri Prioni Katsavidi” (Π. Ιγνατιάδης, Ι. Χριστάκη και Δ. Τσιούγκος)

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

 

Το Πικάπ είναι ένας καλλιτεχνικά προσανατολισμένος πολυχώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ολύμπου 57), διαχειριζόμενος από ομάδα πέντε συνεργατών. Μία από τις δραστηριότητες της ομάδας είναι η έκδοση μουσικών δίσκων βινυλίου: To Pikap Records. Η συλλογή Sounds Of Olympou Street αποτελεί την πιο πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία της. Πρόκειται για μια ανθολογία πειραματικής ηλεκτρονικής, ηλεκτροακουστικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής, καλλιτεχνών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του SKG Bridges Festival οι καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετέχουν στο project, παρουσιάζουν τα μουσικά τους έργα στο MOMus – Κέντρο Πειραματικών Τεχνών. Της ζωντανής εκτέλεσης κάθε έργου, προηγείται συνοπτική ανάλυση και επίδειξη των μέσων παραγωγής αλλά και του τρόπου σύνθεσης αυτών, από τους ίδιους τους δημιουργούς του. Στόχος αυτής της διπλής παρουσίασης, είναι η εξοικείωση του κοινού με τα μέσα και τους τρόπους παραγωγής της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. Στους επισκέπτες των εκδηλώσεων διανέμεται δωρεάν αναμνηστικό αντίτυπο (CD) του συγκεκριμένου project.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 21:00

Tengu Ni Naru

Δημιουργός του μουσικού πρότζεκτ Tengu Ni Naru είναι ο Αδάμ Σιάγας (M.A.t.E). Χρησιμοποιώντας analogue synths, programming, sampling και live fx δημιουργεί abstract beats, μεταλλάσσει διάφορα hip-hop acapellas και συνταιριάζει την trip hop μουσική με παραδοσιακούς ήχους του κόσμου.

Oldman Talkin’

Οι μουσικές συνθέσεις του Oldman Talkin’ βασίζονται στην τεχνική του sampling. Ο συνδυασμός των προηχογραφημένων δειγμάτων δημιουργεί ένα ηχητικό puzzle, το οποίο εμπλουτίζεται με ρυθμούς από drum machines και μελωδίες από synthesizers, με όλα τα παραπάνω να είναι επενδυμένα από άφθονα ηχητικά fx.

Totsouko

Το Τσούκο εμφανίζεται στη φυσική του μορφή κυρίως στην περιοχή των νοτίων Βαλκανίων. Είναι μεταφορέας. Συνήθως κουβαλά τσάντες με δίσκους, κονσόλες, συνθεσάιζερ, σάμπλερ και διάφορα εφέ. Ξοδεύει τον χρόνο του πατώντας κουμπιά, γυρνώντας ποτενσιόμετρα, ξεμπλέκοντας καλώδια και περπατώντας από παμπ σε μπαρ και από καφέ σε ταβέρνα. Το ηχητικό αποτέλεσμα: sample based, downtempo electronica, με hip-hop beats και ήχους από αναλογικά synths.

Σάββατο 11 Μαΐου 2019 21:00

Raj Pannu

Ο Raj Pannu είναι Βρετανός DJ και μουσικός παραγωγός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Η δουλειά του επικεντρώνεται στη δημιουργία ατμοσφαιρικών, ομιχλωδών, επαναλαμβανόμενων ρυθμών, πλούσιων στη χρήση μπάσου, καθώς και στην έντονη και λεπτομερή επεξεργασία δειγμάτων (samples) και τυμπάνων. Οι επιρροές του εκτείνονται από τους LFO στους Company Flow, και από τον Plastikman στους ΝΗΚ. Οι παραγωγές του συγκρίνονται, μεταξύ άλλων, με αυτές των Photek, Hessle Recordings, Whities, A Forest Drive West και Skee Mask.

Α. Σ. EMDY

Ελεύθερος αυτοσχεδιασμός από τους Αναστάσιο Κοκκινίδη και Αθανάσιο Σιδέρη.

Κυριακή 12 Μαΐου 2019 21:00

RETE

Οι RETE αποτελούνται από τους Σάββα Μεταξά (Inverz / Good Luck Mr. Gorsky) και Βασίλη Λιόλιο (Eventless Plot). Χρησιμοποιώντας modular synthesizers, ηχογραφήσεις πεδίου, αντικείμενα και ήχους από επιφάνειες τυμπάνων και κυμβάλων αναζητούν τις συνδέσεις ανάμεσα στην ησυχία και την ένταση, στο ρυθμικό και το άρρυθμο, με στόχο την δημιουργία ηλεκτροακουστικών ημι-συνθέσεων.

Tsekouri Prioni Katsavidi

Οι Tsekouri Prioni Katsavidi είναι ένα μουσικό τρίο, το οποίο αποτελείται από τους Π. Ιγνατιάδη, Ι. Χριστάκη και Δ. Τσιούγκο. Η μουσική τους είναι ένα ambient/dub/noise ηχοτοπίο, αποτέλεσμα πρωτίστως αυτοσχεδιασμού και δευτερευόντως σύνθεσης. Τα μέσα που χρησιμοποιούν στη δημιουργική διαδικασία είναι κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά (samplers, synths, electronic percussion, effect units) με τη συμβολή ορισμένων ακουστικών (κρουστά, gongs και πιάνο).

Επιμέλεια προγράμματος:

Δόμνα Γούναρη-Γιάννης Μπόλης, Επιμελητές MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών & Δημήτρης Αγγέλης, Tο Πικάπ

Σχεδιασμός αφίσας της εκδήλωσης:

Κοσμάς Σιδηρόπουλος