Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/nickrapt/public_html/skgbridgesfestival.com/wp-includes/class-wp-post-type.php on line 526
2o #SKG Bridges Festival: Η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο Πολιτισμού του ευρωπαϊκού νότου! - Skgbridgesfestival
Μείνετε Ενημερωμένοι

2o #SKG Bridges Festival: Η Θεσσαλονίκη γίνεται το επίκεντρο Πολιτισμού του ευρωπαϊκού νότου!

Η παρουσίαση του προγράμματος και η συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η ώρα για τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού έφτασε! Από τις 8 έως και τις Μαΐου 2019, με τη σύμπραξη όλων των πολιτιστικών φορέων της πόλης και τη συμμετοχή δημιουργικών ομάδων της Θεσσαλονίκης αλλά και χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, θα διεξαχθεί το 2ο #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival!

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολιτισμού για νέους, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και με διοργανωτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου και η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Μάρδας και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), κ. Κωνσταντίνος Αμπατζάς οι οποίοι και απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό. Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών φορέων της πόλης καθώς και των δημιουργικών ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μυρσίνη Ζορμπά, εκ των διοργανωτών του #SKG Bridges Festival, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε τόνισε πως πρόκειται για ένα νεανικό φεστιβάλ, όπου ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να έρθει κοντά σε καινούριες τέχνες και νέες συμμετοχικές διαδικασίες. Χαρακτήρισε τη διοργάνωση μία δυναμική γέφυρα με το γειτονικό χώρο, που ανασυγκροτεί την ίδια της ζωή της πόλης, την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων και ταυτόχρονα παίρνει απ’ αυτούς τη δυναμική για να μπορέσει να τροφοδοτηθεί. Όπως τόνισε, πρόκειται για μία γέφυρα ανάμεσα στις διάφορες ηλικίες και γενιές της πόλης και ευχήθηκε ένα καλύτερο μέλλον και προοπτική.

Γραπτό μήνυμα απέστειλε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στάθης Γιαννακίδης. Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Οικονομικών είναι εκ των υποστηρικτών της διοργάνωσης. Ο κ. Γιαννακίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε: «Για μας το SKG Bridges Festival είναι ένα εγχείρημα που αποδείχτηκε απόλυτα επιτυχημένο και συμβατό με όσα θα θέλαμε να χαρακτηρίζουν την ταυτότητα και τη δυναμική της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ένα ανοιχτό φεστιβάλ που εκτυλίσσεται στο δημόσιο χώρο και δίνει τη δυνατότητα της έκφρασης σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες των μεγάλων φορέων της πόλης αλλά και σε νέους δημιουργούς, προκειμένου να αφήσουν το δικό τους πολιτιστικό αποτύπωμα στον ανοιχτό χώρο και τα τοπόσημα της Θεσσαλονίκης. Είναι μια ευκαιρία αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων από διάφορες μορφές της τέχνης από την Ελλάδα και το Νότο της Ευρώπης, μια γέφυρα με το κοινό, που εκπληρώνει το χαρακτήρα της νεανικής και δυναμικής πολιτιστικής μητρόπολης για την πόλη.

Μετά την πρώτη άκρως επιτυχημένη χρονιά με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών από δέκα χώρες, η φετινή διοργάνωση υλοποιεί ακόμη μεγαλύτερα οράματα και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες. Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, είμαστε σε πολύ ευχάριστη θέση, όταν καλούμαστε να συμβάλλουμε στην επιτυχία του SKG Bridges Festival που θέτει σε κίνηση την πόλη και, κυρίως, δίνει ζωή στις προτάσεις και τις ιδέες των νέων καλλιτεχνών. Το κάνουμε με μεγάλη χαρά γιατί έχει απόλυτα ορατό και χειροπιαστό αποτύπωμα για τη ζωή και τον πολιτισμό της πόλης.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και, παράλληλα, εύχομαι το κοινό της Θεσσαλονίκης να απολαύσει άλλο ένα εξαιρετικό φεστιβάλ».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Νικήτας Μυλόπουλος, εκ των διοργανωτών επίσης του Φεστιβάλ, είπε: «Επειδή μου αρέσουν οι αριθμοί, ο αριθμός δύο είναι το πρώτο βήμα για να γίνει κάτι θεσμός. Και το SKG Bridges στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει γίνει πλέον θεσμός.

Είναι τιμή και χαρά μας που η διοικητική και οικονομική οργάνωση του Φεστιβάλ είναι δική μας ευθύνη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά. Ένα φεστιβάλ που απλώνεται σε όλη την πόλη. Μπήκε η άνοιξη. Χρώματα παντού. Μέσω του πολιτισμού θέλουμε μια καινούρια Θεσσαλονίκη. Καλή επιτυχία».

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Ο κ. Σταύρος Παναγιωτίδης, Προϊστάμενος του Γραφείου και εμπνευστής αυτής της διοργάνωσης, είπε μεταξύ άλλων: «Αν πριν κάποια χρόνια μας έλεγαν πως σε μία πόλη υπάρχουν πολλοί νέοι καλλιτέχνες των πολιτιστικών φορέων, αλλά και των καλλιτεχνικών ομάδων που μαζεύονται σε ένα ενιαίο φεστιβάλ για να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους όραμα, σε δρόμους, σε πάρκα, σε αρχαιολογικά μνημεία θα λέγαμε σημαντική και σπουδαία αυτή η πόλη, τυχεροί οι κάτοικοι της.

Κι αν μας έλεγαν πως το φεστιβάλ αυτό είχε φτάσει να γίνονται θεατρικές παραστάσεις για τη ζωή ενός έγκλειστου και εκτελεσμένου, έξω από το κελί στο οποίο ήταν φυλακισμένος, ή πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στο χώρο ενός αρχαιολογικού μουσείου, ή μουσικά δρώμενα σε έναν επιβατικό σταθμό τρένων, θα λέγαμε ότι όλο αυτό είναι κάτι το πρωτοποριακό και θα λυπόμασταν ίσως που δεν το έχουμε στη χώρα μας.

Αλλά τα έχουμε χάρη στην έμπνευση των καλλιτεχνών και τον χώρο που τους δώσαμε. Και όλο αυτό το λέω, όχι για να… ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά να δείξουμε πόσο μεγάλος είναι ο πλούτος των προτάσεων και των ιδεών που δέχτηκε το Φεστιβάλ και τα οποία έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα μας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι όλο και περισσότερο, χρόνο με το χρόνο, όχι απλώς να αξιοποιείται αυτός ο πλούτος των ιδεών, αλλά και των νέων καλλιτεχνών της πόλης, αλλά να γίνεται λίγο πολύ, δικιά τους υπόθεση. Να περνάει η διαμόρφωση περισσότερο απ’ αυτούς και λιγότερο από τις επιθυμίες της Α ή Β πολιτικής ηγεσίας.

Όλα αυτά έγιναν επειδή υπήρξαν δύο προϋποθέσεις. Η μία προϋπόθεση είναι, ότι υπήρξε μια πολιτική ηγεσία που μπορεί να καταλάβει τη σημασία να δίνουμε χώρο στους νέους καλλιτέχνες να εκφράσουν τις ιδέες τους και τα οράματα τους και να σταματήσουμε την αιμορραγία… το Brain Drain, που αφορά και τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά και από την περιφέρεια προς την Αθήνα.

Και η άλλη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα νεανικό καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει τη διάθεση να δημιουργήσει και να παρουσιάσει όλο αυτό το έργο και να μπορέσει να συλλάβει θετικά ένα τέτοιο εγχείρημα. Μας αντιμετώπισαν με εμπιστοσύνη οι καλλιτεχνικές ομάδες, από το πρώτο Φεστιβάλ. Η εμπιστοσύνη ανταποδίδεται με εμπιστοσύνη. Κάναμε το ανοιχτό κάλεσμα και ήμασταν στη δύσκολη θέση να κόψουμε κάποιες πολύ καλές προτάσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα μπροστά μας».

Η συντονίστρια του Φεστιβάλ, κα Ματούλα Κούτσαρη μίλησε για το πρόγραμμα της διοργάνωσης καθώς και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι δράσεις. «To Skg Bridges Uprising Art&Culture Festival υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2018 θέτοντας μια σειρά στόχων: πρώτος και κυριότερος ήταν να αποτελέσει βήμα έκφρασης νέων δημιουργών της Θεσσαλονίκης αλλά και ευρύτερα της Ελλάδας. Μια πλατφόρμα, ικανή να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει μεγάλες και μικρές δράσεις καλλιτεχνών που αποτελούν ήδη ή πρόκειται να αποτελέσουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της Ελλάδας στο εγγύς μέλλον.

Ο δεύτερος στόχος του φεστιβάλ ήταν να δημιουργήσει γέφυρες: γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασίας και πολιτισμών. Κύριο βήμα προς την επίτευξη του στόχου αυτού ήταν η δημιουργία δομών επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στους μείζονες πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και τις ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες, δομές που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη συνεργατικής δραστηριότητας ανάμεσα στις κρατικές δομές και τη νέα γενιά δημιουργών, σχέσεις τόσο σημαντικές όσο αναγκαίες για την άνθιση του σύγχρονου πολιτισμού.

Φέτος το Φεστιβάλ προχώρησε σε μια διευρυμένη διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων. Ανακοινώθηκε κάλεσμα, το οποίο έμεινε ανοιχτό για περισσότερο από έναν μήνα, συγκεντρώνοντας πάνω από 200 προτάσεις. Η συντονιστική ομάδα μαζί με τους Φορείς της πόλης μετά από προσεκτική μελέτη και προσπάθεια τήρησης των αξόνων ισορροπίας μεταξύ των τεχνών, επέλεξε 24 από αυτές, οι οποίες και διαμορφώνουν σχεδόν το 50% του συνολικού προγράμματος.

Οι δράσεις του SKG Bridges Festival 2019 ξεπερνούν συνολικά τις 70, ενώ οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συντελεστές ξεπερνούν τους 300 σε αριθμό, εκ των οποίων οι 80 περίπου προέρχονται από γειτονικές χώρες και χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Ενδεικτικά, φέτος θα φιλοξενήσουμε καλλιτέχνες από την Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Ρουμανία, Ισραήλ, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία και άλλες.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, οι χώροι φιλοξενίας ποικίλουν ως προς το χαρακτήρα και την ιστορία τους. Πέραν από τους χώρους που ανήκουν στους πολιτιστικούς φορείς της πόλης (MOMus, Τελλόγλειο, ΚΘΒΕ, ΚΩΘ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο), θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε πληθώρα ιστορικών μνημείων όπως το Επταπύργιο, Μπέη Χαμάμ, Ροτόντα, Αγ. Αντώνιος, Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και το Βυζαντινό Λουτρό, αλλά και σε άλλους χώρους όπως στην προβλήτα 1 του Λιμανιού, σε δημόσιους χώρους όπως σε πάρκα της νέας παραλίας και την πλατεία Αγ. Γεωργίου στη Ροτόντα αλλά και στον Επιβατικό Σταθμό των Τρένων…

Το πρόγραμμα του 2ου SKG Bridges Festival περιλαμβάνει όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής. Ομαδικές εκθέσεις και εικαστικά performances, με χρήση των πλέον σύγχρονων καλλιτεχνικών μέσων, θα παρουσιαστούν από εικαστικούς, εισάγοντας το κοινό στη σύγχρονη εικαστική πραγματικότητα. Βήμα θα δοθεί και στο δραστήριο δυναμικό που εκπροσωπεί το σύγχρονο πειραματικό ήχο, καθώς και την κλασική μουσική, τη σύγχρονη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχουν επίσης θεατρικές παραστάσεις σε καθιερωμένους και απρόοπτους χώρους, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του ΚΘΒΕ, εργαστήρια και διαλέξεις ενώ δεν λείπουν και δράσεις με θέμα την Φωτογραφία και τον Κινηματογράφο. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι ολοκληρωμένο και διαθέσιμο άμεσα στο σάιτ του Φεστιβάλ, www.skgbridgesfestival.gr. Θερμές ευχαριστίες σε φορείς, επιμελητές και συνεργάτες που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά, ελπίζουμε ξανά επιτυχημένα, το δεύτερο#SKG Bridges Festival».

Η κα Μαρία Τσαντσάνογλου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του MOMus & διευθύντρια του MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, μίλησε για τη σημασία της διοργάνωσης και την παρουσία του MOMus στο 2ο #SKG Bridges Festival: «Είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχουμε ως MOMus, με ειδικές παραγωγές από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, υποστηρίζουμε όμως το θεσμό από την πρώτη του έκδοση πέρσι ίδια εποχή, πριν ακόμη δηλαδή τη συνένωση των φορέων μας. Το Φεστιβάλ SKG BRIDGES κρίνουμε ότι υποστηρίζει, ενισχύει και εκπαιδεύει φορείς, καλλιτεχνικές ομάδες και ιδιώτες καλλιτέχνες ως προς τον πειραματισμό, το διάλογο, τις συνέργειες, την ενεργοποίηση δεξιοτήτων, ακόμη τέλος και την ίδια την πολιτιστική διαχείριση.

Η φετινή μας συμμετοχή από την πλευρά του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας είναι η παρουσίαση δεκαπέντε φωτογραφικών έργω νέων καλλιτεχνών από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εν είδει σπονδυλωτής έκθεσης υπό τον γενικό τίτλο ZOO (Zones Of Otherness), σε δημόσιους χώρους του κέντρου της Θεσσαλονίκης (όπως ένα σχολείο, πλατείες, το λιμάνι, η κεντρική αγορά, μια εκκλησία, το πανεπιστήμιο και άλλα σημεία) σε επιμέλεια της ομάδας Post-Spectacular Office. Ο ζωολογικός κήπος, ένας τόπος με ιδιαίτερη λογική οργάνωσης, όπου ζώα από διαφορετικά μέρη του κόσμου συμβιώνουν σε μια μικρογραφία του φυσικού τους περιβάλλοντος, αποτελεί ένα όχημα ανάγνωσης της πόλης. Πρόθεση της δράσης είναι να φέρει το κοινό σε μια απρόοπτη επαφή με την φωτογραφική τέχνη, μέσα στην καθημερινότητά του και όχι μόνο μέσα από επισκέψεις σε σχετικούς θεσμικούς χώρους, συνθέτοντας μια νέα αλληγορία, ένα πεδίο ανάδυσης πολλαπλών τόπων και εικόνων.

Η συμμετοχή του MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (το πρώην Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης) επιθυμεί να είναι δυναμική και εναλλακτική, διαδραστική και πολυσυλλεκτική, να επενδύει στη σύνθεση και σύνδεση των τεχνών, καταργώντας διαχωριστικές γραμμές και λειτουργώντας ως γέφυρα για τις διαφορετικές καλλιτεχνικές εκφράσεις, όπως άλλωστε είναι και το προφίλ του συγκεκριμένου φορέα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει performances από τους Ina Valentinova (Βουλγαρία) και την ομάδα Haveit (Κόσσοβο) και την enacttheatre (Κύπρος), 3D projection mapping installation από τον Στάθη Μήτσιο με βάση ένα θρηνητικό μοιρολόι για τους νεκρούς και τους ξενιτεμένους, μια εικαστική παρέμβαση με stencils από την Zorica Zafirovska (ΔΒΜ), τους ήχους της οδού Ολύμπου – μια ανθολογία πειραματικής ηλεκτρονικής, ηλεκτροακουστικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του To Pikap Records, μια διάλεξη-ξενάγηση με επίκεντρο την αριστερή-μαρξιστική προσέγγιση της ιστορίας και την έννοια της πάλης των τάξεων από τον Nebojsa Milikic (Σερβία) στο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Άνω Πόλης, ένα εφήμερο μνημείο από τον Stefano Romano (Ιταλία) που καλεί τους θεατές να αναστρέψουν την κυρίαρχη ιδέα του ήρωα, πρώιμη αγγλική μουσική για σοπράνο και κιθάρα, και τέλος μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες πρακτικές επιμέλειας και τη δράση σε μουσεία, κέντρα και ινστιτούτα αλλά και ανεξάρτητα δίκτυα για τη σύγχρονη τέχνη στις βαλκανικές χώρες, με συμμετοχές από το Κόσσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και τη Ρουμανία.
Ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. Ευχές για καλή επιτυχία και καλή συνέχεια».

Ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, που εκπροσώπησε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, είπε μεταξύ άλλων: «Το Kρατικό Ωδείο είναι ένας φορέας, εδώ και 110 χρόνια στο μουσικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται είναι πολύ σημαντικός για την ιστορία και το σημαντικό του έργο. Χτίζει άξονες ανθρώπων, καλλιτεχνικών ομάδων με νέες τάσεις και ιδέες. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το μουσικό πολιτισμό και να κάνουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης το κέντρο του».

Παράλληλα, μίλησαν εκπρόσωποι των δημιουργικών ομάδων. Η Στέλλα Μανικάτη από την ομάδα Yedi Kule Project, η Λένα Πετροπούλου, από την ομάδα NOVAN Theater και οι καλλιτέχνες, Νίκος Κωστόπουλος και Βίκη Ζιώγα αναφέρθηκαν ο καθένας ξεχωριστά στη δική τους παρουσία στο 2ο #SKG Bridges Festival.

*Μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και τις δράσεις στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ στη διεύθυνση www.skgbridgesfestival.com.

*Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα υπάρχει και σε Γραφή Braille, την οποία θα επιμεληθεί ο Φώτης Μπίμπασης, για άτομα με προβλήματα όρασης.

*Ολες οι δράσεις του #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς)
Δήμος Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης
ΕΡΤ3

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus)
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης
Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
9,58 FM, 102 FM ΕΡΤ3, TV 100, FM 100, ATLAS TV, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 91,4 FM, MHNYMA 107,7, CITY 106, 1, life-events.gr, cityportal.gr, biscotto.gr, lavart.gr, kulturosupa.gr, e-agenda.gr, e-daily.gr, e-radio.gr, townsendia.gr, thess culture

Website
skgbridgesfestival.com

Social media
Facebook
https://www.facebook.com/skgbridgesfestival/

Instagram
https://www.instagram.com/skg.bridges.festival/

Youtube
#SKG Bridges Festival
https://www.youtube.com/channel/UC94WDuz-DH2w18Nsq8Ci-4A/videos