Μείνετε Ενημερωμένοι

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής The Bridge, a Silent Walk Piece, 2018 David Bergé

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής

The Bridge, a Silent Walk Piece, 2018

David Bergé

Πέμπτη 10, Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Μαΐου 2018

«Κατά τη διάρκεια ενός σιωπηλού περιπάτου, μπορεί να περάσεις μέσα από μια αίθουσα Μουσείου χωρίς πάτωμα ενώ στάλες νερού μπορεί να πιτσιλίσουν  το χέρι σου τη στιγμή που περνάς κοντά από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Μπορεί να βρεθείς στις 7 το πρωί μέσα στο διαμέρισμα ενός αγνώστου να παρατηρείς στον απέναντι δρόμο την πρόσοψη ενός ξενοδοχείου ευρωπαϊκού στυλ από τη δεκαετία του 1990 ή μετά από 70 λεπτά περπάτημα να βιώσεις μια μοναδική σκηνή κατά την οποία, με φόντο τον πρωινό ήλιο, ένα κόκκινο-μπλε φορτηγό έχει ξεφορτώσει δοχεία και ξεκινά σιγά-σιγά να βγει και πάλι στο δρόμο.»

Για να πάρεις μέρος στον σιωπηλό περίπατο του David Bergé στείλε στο walkpiecethessaloniki@gmail.com ή τηλεφώνησε στο 6944 66 66 83 για να δηλώσεις τη συμμετοχή σου!*

Η δράση Bridges είναι ένας σιωπηλός περίπατος στον αστικό χώρο με «οδηγό» τον καλλιτέχνη και επικαλείται την κατάσταση της απροσδόκητης επικοινωνίας και της συνάντησης άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων.

Η ομάδα που θα συμμετέχει κάθε φορά στον περίπατο (διάρκεια 70’) πρόκειται να διασχίσει τον ιστό της πόλης της Θεσσαλονίκης σε στιγμές όπου εκτυλίσσονται σκηνές της καθημερινότητας. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, ο καλλιτέχνης προτείνει στους συμμετέχοντες μια εναλλακτική/αλλοιωμένη αντίληψη για την πόλη προτρέποντάς τους να παραμείνουν σιωπηλοί δίχως να σχολιάσουν ή ακόμη και να φωτογραφίσουν.

Ο David Bergé έχει πραγματοποιήσει σιωπηλούς περιπάτους στην Αλσατία (NETWERK center for contemporary art),  στις Βρυξέλλες (Maison Particulière), στη Βιέννη (TQW), στο Τόκυο (The Body arts laboratory), στη Λιθουανία (CAC), στο Τμπιλίσι (GeoAIR) και στην Οστάνδη (Dansand).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καλλιτέχνη και το έργο του, επισκεφθείτε: www.davidberge.be

*Σε κάθε σιωπηλό περίπατο συμμετέχει μια ομάδα 7 ατόμων με ξεναγό τον καλλιτέχνη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπερνούν τον απαιτούμενο αριθμό, θα γίνει κλήρωση για την επιλογή των συμμετεχόντων. Για να κρατήσετε θέση ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση στείλτε μήνυμα στο walkpiecethessaloniki@gmail.com ή τηλεφώνησε στο 6944 66 66 83 (Σταυρούλα Γάτσου)